Over de tuin

Tuin

Naast beeldhouwer is Djoeke ook tuinier. Net als haar beelden kenmerkt de tuin zich door vaart en dynamiek. De tuin hoort bij het koetshuis in Groenekan dat in 1918 al door haar grootvader werd gekocht. Generatie op generatie woont in het huis, tot aan haar kleindochter en haar kleinzoon.

Vanaf begin jaren ’90 begon Djoeke elementen te veranderen in de tuin. Struiken gingen eruit, lijnen werden aangebracht, borders en zichtassen ontstonden. Een grote verscheidenheid aan prachtige bloemensoorten en planten werden ingebracht en nog altijd komen daar nieuwe bij. Niet in aangeharkte toefjes, maar lekker door elkaar. Djoeke doet alles zelf. Tot het bijenhouden aan toe.

Toen zij werd gevraagd om lid te worden van de Tuinenstichting begonnen diverse tuinclubs de tuin te bezoeken. Tevens werden foto’s en artikelen over de tuin geplaatst in tijdschriften zoals ‘Seasons’, ‘de Libelle’ en ‘Herenhuis’.

Tot op de dag van vandaag is het een geliefde plek voor bezoekers. Behalve tuinclubs, zijn er regelmatig toeristen en andere gezelschappen die de tuin in het voorjaar komen bewonderen.

Het koetshuis in de tuin

Vanonder de appelboom

Djoeke van Zwetselaar
Veldlaan 7
3737 AM  Groenekan

+31 (0)6-53766413
info@djoekevanzwetselaar.nl

SHARE

Copyright © Djoeke van Zwetselaar 2024   |   Design en Development door WebTwister.nl