Beelden

Thema’s en vorm

Djoeke van Zwetselaar is een gepassioneerd tuinier, een groot natuurliefhebber en een nieuwsgierige vogelaar. Haar opleiding tot Cesar therapeute was gericht op de houding en beweging van mensen. De beweging, de dynamiek zijn de natuurlijke thema’s van haar werk. Mensen en vogels in beweging of in een specifieke houding staan dan ook centraal in haar werk.

Techniek en materiaal

Na een verkenning van verschillende technieken heeft Djoeke zich voornamelijk gericht op bronzen beelden. Zij maakt haar beelden in was. Van dit wassen beeld wordt een contramodel gemaakt dat als basis dient voor het gieten van het bronzen beeld, veelal in een oplage van 2 tot 8 gietsels. Na het gieten wordt het patin aangebracht, een kleur die door verbranding van zuren aan het beeld gegeven wordt. Het gieten en het patineren is handwerk, waardoor ieder beeld toch in details en qua patin iets kan verschillen.

Het atelier

In 2013 is een prachtig atelier aangebouwd in dezelfde stijl als het koetshuis,. Met een zee van licht en rondom de tuin als inspiratiebron. Daar werkt Djoeke aan haar beelden en staan een aantal van haar werken in brons. Ook zijn daar vaak verkennende studies te zien en mallen en gietsels in verschillende stadia van het tot standkomingsproces.

Bezoek

Iedereen met interesse in beelden is welkom in het atelier voor een oriënterende kijk of koop. Meestal zijn een aantal grotere en kleinere beelden te zien. Een afspraak maken voor een bezoek kan via het contactformulier.

Route: A27 Hilversum-Utrecht, afrit 32 Bilthoven-Maartensdijk, volg afslag Groenekan enkele kilometers. Bij stoplicht links Groenekanseweg in, over spoor, derde weg links. Veldlaan 7 is het vijfde huis aan de linkerhand. Parkeren is mogelijk op de Veldlaan.

Djoeke van Zwetselaar
Veldlaan 7
3737 AM  Groenekan

+31 (0)6-53766413
info@djoekevanzwetselaar.nl

SHARE

Copyright © Djoeke van Zwetselaar 2024   |   Design en Development door WebTwister.nl