Over het huis

Huis

Het huis was oorspronkelijk een koetshuis. Dit koetshuis behoorde tot het landgoed Voordaan dat in het bezit was van de familie Grothe. In 1918 werd het landgoed verkaveld en verkocht. Feitelijk is dit het begin van het huidige dorp Groenekan. Het koetshuis is gelegen aan een oude slingervijver die nog steeds bestaat en nu dwars door het dorp Groenekan loopt. Het huis werd in 1918 gekocht door Prof. P. van Ooijen, de grootvader van Djoeke. Hij verbouwde het tot woonhuis en gaf het de naam Villa de Uitkijk. Het koetshuis is in de loop der tijd verschillende keren ingrijpend verbouwd, maar steeds zijn de typische stijlkenmerken behouden.

Djoeke is hier geboren, zij was de derde generatie die hier woonde. Inmiddels wonen ook de vierde en vijfde generatie in het familiehuis aan de Veldlaan.

Activiteiten

Vanuit het huis worden vele activiteiten ontplooit. Naast het tuinieren en het beeldhouwen door Djoeke, worden door schoondochter Paulien sierraden ontworpen en onder de naam Blinckstar verkocht. Dochter Clarels gebruikt het huis soms als uitvalsbasis voor haar fotografieopdrachten, waarvan de resultaten te zien zijn op de website Clarels.photography.com. Echtgenoot Rombout heeft hier zijn unieke verzameling van etsen van Jan Montyn en ontwikkelt van hieruit de website janmontyncollection.com waarin het complete werk van Jan Montyn wordt ontsloten en getoond.

Interieur 3e generatie

Interieur 4e en 5e generatie

Djoeke van Zwetselaar
Veldlaan 7
3737 AM  Groenekan

+31 (0)6-53766413
info@djoekevanzwetselaar.nl

SHARE

Copyright © Djoeke van Zwetselaar 2024   |   Design en Development door WebTwister.nl